Élet-Stílus

Miért uralkodnak a nők a férfiakon?

munkahelyi szex (munkahelyi szex)
munkahelyi szex (munkahelyi szex)

Miközben az állatvilágban a nőstényekért továbbra is a hímek versengenek, az embereknél valamiért minden a feje tetejére állt.

Az állatvilágban a hím verseng a nőstény kegyeiért. A cél érdekében pazar táncot lejt előtte, esetleg össze is verekszik érte a környék hímjeivel. A nőstény pedig választ, s a díjnyertes mutatvánnyal előálló hím jutalmaként létrejöhet a szerelmi légyott. A hím verseng – a nőstény választ. Így van ez a mesékben, s jellemzően így volt még a 20. század derekán is. Napjainkban e téren a szerepek felcserélődése érzékelhető – már nem pusztán metafora, hogy lassan a nők verekszenek és a férfi választ. E szerepcserék ára pedig gyakran a működésképtelen kapcsolat és a magány, a vásárlásba és önkényeztetésbe menekülő szingli nő és a metroszexuális férfi. Mindeközben társadalmunk és több tízezer éves biológiánk mást sugall. Egy magyar szeszesital-reklámban a férfi heves megszállottsággal űzi a csodaszarvast; elcsigázott, ereje fogytán, de viszi előre a szenvedély. A férfi számára a nő a jutalom – a nő számára pedig az, hogy ő a jutalom.

Az üldözőből mára üldözött lett – a nők gyakran egymásra licitálva versengenek, harcolnak a férfi kegyeiért, egyre lejjebb téve a mércét, mind többet és azonnal kínálva. A munkapiac versenyében közben gyakran férfiasabban, keményebben és törekvőbben küzdenek, mint az erősebbik nem – aki viszont kezd elkényelmesedni, belepuhulni abba, hogy kedvére válogathat a tálcán kínálkozó lehetőségek között.

Mit veszítünk és kit is csonkítunk meg szerepcseréinkkel a nemek csatájában? A pszichoanalízis atyja, Sigmund Freud minden férfiszorongás eredetét a kasztrációs félelemre vezette vissza. A fallosz sok ősi kultúrában a harciasság, a fegyver szimbóluma is volt – és persze, “mellékesen” a megtermékenyítésé. A férfié az aktív szerep, a vadászat, dinamikus ereje az ivarsejtek funkcióira rímel: a spermium verseng, küzd, a petesejt “vár” és “szortíroz”. Napjainkban a pszichés eredetű potenciaproblémák nehéz súllyal telepednek be hálószobáinkba – ezzel egyben nőiességünket, testünk szerethetőségét is megkérdőjelezve. A férfi pedig a való élet önbizalom-rongáló epizódjai után a pornófilmek álomvilágába merül, ahol a fantázia szintjén még erősebb dominanciával élheti meg vágyott férfiasságát. (Nem véletlenül olyan népszerűek a kedves ápolónő, pincérnő, légikisasszony szerepek, és jelennek meg emellett sajnos az egyre agresszívebb szexuális aktusok.)

Ha szeretné tudni mindez milyen hatással van a szexuális életre, kattintson ide.

Forrás:

Elnyomott férfiak, domináns nők (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik