Élet-Stílus

Több szex helyett még több kifogás

szexuális probléma (szexuális egészség, )
szexuális probléma (szexuális egészség, )

Mit tehet a nő, ha párja a stresszre, a munkára és a sportra hivatkozva mellőzi a szexet?

A Házipatika.com szakértője, Bede Zsuzsa rendszeresen válaszol olvasói levelekre, hogy szexológusként segítse a párokat tanácsaival. Ezúttal egy igen gyakori problémát boncolgat, az alábbi levélre válaszolva:

„Nem érzem, hogy a párom szexuálisan is vonzódna hozzám. A kedvesem soha nem volt egy tüzes bika, de kezdetben azt hittem, ez csak a tapasztalatlanságából fakad. Amikor megismerkedtünk, én már gyakorlottabb voltam a szexben, mint ő. De az idő múlásával egyre csak romlott a helyzet. Próbálkoztam azzal, hogy felkeltem a féltékenységét. Kihívó ruhákban flörtöltem a szeme láttára másokkal, de hiába. Valójában ez nekem sem okozott örömet, mert én őt szeretem, őt kívánom, de sajnos az érzések mintha egyoldalúak volnának. Hogy pontos legyek: én szinte mindennap tudnám csinálni, ő meg folyton a kifogásokat sorolja: sport, munka, fáradtság, stressz. Az élet minden más területén remekül összeillünk, úgy érzem, a páromnak inkább az érzelmi harmónia a fontos, nem pedig a szex. De mit tegyek, ha kívánom?”

A szakértő az alábbi kérdésekre kereste a választ a levél alapján: Van-e valami, ami a férfinál nem működik? El kell-e fojtani a nőnek az erotikus szükségleteit? Lehet-e a férfinak segíteni, hogy tüzesebb legyen?

„Manapság nem ritka a pácienseim körében, hogy nem a férfi hozza a nőt a libidó hiányával, hanem a nő a férfit! Persze sok minden húzódhat meg a jelenség mögött, amire az egyedi választ, megoldást csak személyesen lehetne megtalálni.

Bizony, a férfiak között is nagy a különbség szexuális étvágy szempontjából. Ha a kapcsolat elején élvezetes lett volna a szex, arra gyanakodnék, hogy az újdonság elvesztése, a megszokás áll a barát viselkedése mögött – vagy a kötődéstől fél hosszú távon. Ilyen esetben arra lehetne számítani, hogy a férfi mással oldja meg a szexet, akit persze szintén megun – ilyenkor nem ritka a flörtölés, a külső kapcsolat. Ebben az esetben inkább arra gondolok, hogy a barát nemiséghez való viszonya eleve kedvezőtlenül alakult.

Ha szeretné tudni, mit lehet tenni ilyen esetben, kattintson ide.

Forrás: Több szex helyett még több kifogás (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik