Élet-Stílus

6 milliót adtak az 50 éves whiskyért

dollar(210x140)(1).jpg (dollár)
dollar(210x140)(1).jpg (dollár)

Az új tulaj a pénzért vehetett volna egy autót is, de ő inkább valami különlegeset szeretett volna.

 

Kis csoport gyülekezik az oregoni Hillsdale italbolt előtt, akik ezúttal nem akciós termékekre, hanem az állam történetének legdrágább whiskyjére, egy 50 éves Glenfiddichre várnak. A háziasítatlan malátawhisky egyike annak a néhánynak, amit 2012-ben palackoztak újra a brit királynő, II. Erzsébet uralkodásának 60. évfordulója alkalmából.

Az árverésen végül a nyugdíjas üzletember, Lyle Schellenberg tulajdonába került, aki 27 ezer dollárt, átszámolva közel 6 millió forintot fizetett érte. „Nem vagyok gyűjtő, de mindig szerettem a whiskyt. Tudom, hogy ezért a pénzért vehettem volna akár egy vadonatúj autót is, de én valami olyat szerettem volna, ami érdekel is” – mondta az aukció után.

És, hogy kinyitja-e valamikor az üveget? „Soha nem veszek meg semmi olyat, amit aztán csak porfogónak tartasz a polcon és még csak nem is tervezed megkóstolni. Igen, tervezem, hogy néhány éven belül kibontjuk az üveget a családom és néhány jó barátom társaságában.”

A Glenfiddich cég követe, Mitch Bechard is jelen volt az árverésen. Ő már kóstolta a különleges italt: “Amerikai tölgyfából készült hordóban érleljük, de a mango, ananász és narancslekvár ízének köszönhetően ez nem annyira domináns. Sőt, a whisky meglepően könnyű” – mondta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik