Élet-Stílus

Baráttal könnyebb leszokni

Hiába bírtuk ki az első pár napot, ha utána engedünk az újult erővel támadó sóvárgásnak.

A dohányzásról való sikeres leszokáshoz mindenekelőtt akaraterőre van szükség. Fejben kell elhatározni, a döntéshez vezető okokat számba véve és önmagunkat időről időre megerősítve, hogy nincs szükségünk dohányra. Ha az elhatározás megvan, bizonyos szokásokon is változtatni kell, hiszen az olyan helyzeteket – stresszes környezet, közös kávézás a barátokkal stb. –, amelyekhez eddig hozzátartozott a füstölgés, ezentúl nélküle kell kezelni. Így például ha lazításra és pihenésre használta eddig a cigarettát, érdemes ezeket a szüneteket továbbra is megtartani, de töltse el máshol és mással ezt az időt. Például igyon vizet vagy gyümölcslevet.

Az első időszakban érdemes gyakori programokat szervezni, hogy az új élményekkel elterelje gondolatait a cigarettáról. A leszokás sikeresebb lehet, ha ezzel együtt életmódváltásba kezd: ha korábban például esténként a kertben dohányozva elmélkedett, kapjon fel futócipőt, és ebben az időben sétáljon vagy kocogjon egyet! Hatásosabb lehet a leszokás, ha egy közeli ismerőssel közösen vágnak neki. Így tudják egymást ösztönözni és kitartásra buzdítani.

Ha szeretne néhány hasznos tippet, hogy ellen tudjon állni a kísértésnek, kattintson ide.

Ha úgy érzi, már mindent kipróbált, ne adja fel! Talán éppen Önnek találták ki a biorezonanciás leszokást. Olvasson róla ide kattintva.

Forrás: Intsen búcsút a cigarettának! (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik