Élet-Stílus

Íme, a pizza, ami nem hízlal

Ha valami könnyűre, kevésbé megterhelőre vágyunk az ünnepek után...

Ahogyan az olasz konyha, úgy az olasz pizza is az egyik legkedveltebb a világon. Amióta a házhoz szállítás itthon is divat lett, azóta még könnyebben juthatunk hozzá. De bármennyire is szeretjük, azt el kell ismernünk, hogy nem tartozik éppen a diétás ételek közé.

Év elején, az ünnepi dőzsölés után szervezetünk a könnyebb ételek, fogások után áhítozik. Persze, nem szabad ezt az időszakot fogyókúraként, vagy megvonásként értelmezni. Együnk mindent ugyanúgy, ahogyan az ünnepek előtt, csak csökkentsük az adagokat, és a zsíros hozzávalók helyett válasszunk soványabbakat. Így nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről, így a pizzáról sem, csupán arra figyeljünk, hogy mindenből igyekezzünk a kalóriaszegényebb, könnyebb változatot választani.

Hogyan lehet a pizza kevésbé megterhelő? Csupán apró változtatások kellenek hozzá, hogy ízében ugyanolyan, összetevőit illetően viszont egy könnyebb étel szülessen meg. Vegyük végig ezeket a lépéseket!

Tészta

Szerencsére ma már egyre több étteremben kaphatóak light pizzák, amik teljes kiőrlésű lisztből, vagy durumlisztből készülnek, melyek valóban jobb megoldást nyújtanak. Az így készült tészták kevésbé megterhelők a gyomornak, hiszen a teljes kiőrlésű lisztben található rostok segítik az emésztést. Az alapanyagok közül elhagyhatjuk az élesztőt is, zsiradékként pedig olívaolajat használjunk.

Pizzaalap

Ha a tészta könnyű, akkor a pizzaalapnak sem szabad zsírosnak, nehéznek lennie. A tejfölös alap helyett mindenképpen a paradicsomosat válasszuk, amit ne készen vegyünk, hanem natúr paradicsomszószból mi készítsünk el. Ehhez csupán egy vöröshagymát futtassunk meg egy kevés olívaolajon, majd öntsük rá a natúr paradicsomszószt, adjunk hozzá bőven fokhagymát és oregánót is. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük kb. 15 percig. Ha savanyú lenne az íze, egy kevés mézzel édesítsünk rajta.

Ha kíváncsi, milyen a kímélő feltét, kattintson ide.

Forrás:

Nem minden pizza kalóriabomba (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik