Élet-Stílus

Evéssel is meg lehet gyógyulni

zöldségek (répa, saláta, )
zöldségek (répa, saláta, )

Több kutatás is bizonyítja, hogy a gyógyszerek mellett a diéta, és az egészséges táplálkozás is sokat javít az állapotunkon.

Szív- és érrendszeri betegségek

A magas koleszterinszint az egyik legfontosabb kockázati tényező a szívbetegségek kialakulásánál, de számos étel segíthet csökkenteni szervezetünkben a rossz koleszterint (LDL) és növelni a jó koleszterinszintet (HDL).

A különféle gyümölcs-és zöldségfélék: olyan vitaminokat és fitokemikáliákat tartalmaznak, amelyek segítenek megelőzni a koleszterin lerakódását szervezetünkben.

  • bab, hüvelyesek és zabkása: a bennük található rostok segítenek szervezetünknek, hogy kiürítse a koleszterint, mielőtt az a véráramba juthatna.

  • dió és omega-3 zsírsavak: csökkentik a szívbetegségek kockázatát, javítják az izmokat, ezáltal javítva a véráramlást a szívben.

  • tea és a szója: csökkentik a koleszterinszintet.

  • vörösbor: csökkenti a szívbetegségek kockázatát, természetesen, csak ha mértékkel fogyasztjuk.

Magas vérnyomás

Szintén gyakori egészségügyi probléma. A megfelelő étrend kialakításában fontos a sóbevitel csökkentése, valamint kalciumban és magnéziumban gazdag ételek fogyasztása.

  • gyümölcs- és zöldségfélék (főként a narancs és a banán): káliumban gazdag alapanyagok, melyek segítenek ellensúlyozni szervezetünkben a só mennyiségét.

  • magnézium és kalcium: segítik a magas vérnyomást szinten tartani. Fogyasszunk ennek érdekében teljes kiőrlésű gabonákat, tökmagot, diót és mogyorót.

  • Együnk alacsony zsírtartalmú ételeket.

Ha kíváncsi, hogy előzik meg az ételek a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket, illetve arra, hogy javítják a látást, kattintson ide.

Forrás:

6 gyakori betegség: gyógyítsuk magunkat helyes táplálkozással! (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik