Élet-Stílus

A karcsúság halálos ára

cigaretta (dohányzás, )
cigaretta (dohányzás, )

A fogyni vágyó nők között egyre több a tüdőrákos.

Egyre több nő betegszik meg tüdőrákban, mert a dohánygyártó cégek azt sugallják nekik, karcsúságuk megőrzése érdekében gyújtsanak rá – állítják szakértők.

A mutatók sokkal intenzívebb emelkedést mutatnak, mint a férfiak esetében, és az is lehet, hogy a szebbik nem képviselői átveszik a vezetést a jövő évtizedre. A londoni Kings College kutatóinak becslése szerint 2040 körül megháromszorozódhat a számuk, 26 000-ről 95 000-re. Összehasonlításként: a férfiak körében a halálos betegség előfordulása mindössze 8 százalékkal fog emelkedni, így 30 év múlva több mint kétszer annyi nőt kell ezzel a betegséggel kezelni, mint férfit.

A daganatok közül a tüdőrák a harmadik leggyakoribb fajta a nőknél a mellrák és a vastagbélrák után, de kétségtelenül ez követeli a legtöbb áldozatot. Csak a betegek 10 százalékának van esélye a túlélésre, főként azért, mert általában későn diagnosztizálják. Nagy-Britanniában ez a vezető halálok, évente 35 ezer életet követel, megelőzve ezzel a szívbetegségeket és más daganattípusokat. A férfiaknál a ráta kezd stabilizálódni, miközben a nőknél továbbra is gyors emelkedést mutat.

Ha szeretne még többet tudni, kattintson ide.

Forrás:

A karcsúság halálos ára (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik