Élet-Stílus

Íme, a tökéletes tízórai

Nincs könnyű dolga annak az anyukának, aki saját készítésű tízóraival szeretné felvenni a versenyt a büfék és gyorséttermek csábító kínálatával.

Reggel, felkelve a meleg ágyból, sokszor nemhogy a tízóraival, de még a megfelelő reggelivel sincs időnk foglalkozni. Pedig a gyerekek rendszertelen, nem megfelelő étkezéséről egyre többször hallani, és valóban figyelni is kellene erre, hiszen a túlsúlyos és a cukorbetegséggel küszködő gyerekek száma folyamatosan növekszik. Ezek az egészségi problémák ráadásul komoly lelki gondokat is okozhatnak számukra. De megfelelő, teljes értékű ételekkel ezen nagyban segíthetünk! Az otthonról hozott ételek mindig a család szeretetét és összetartozását is jelentik, amitől a gyermekek kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek lehetnek, a szülők pedig – az általuk készített, így felügyelt ételek elkészítésének köszönhetően – kevésbé aggódóak.

Legyen tartalmas, de könnyű a tízórai

A tízórai elfogyasztására a gyerekeknek kb. 15-20 percük jut. Ez bőven elegendő arra, hogy minden falatot jól megrágjanak, és ne rohangálás közben, hanem az iskolapadban nyugodtan ülve fogyasszák el. Így akár tartalmasabb ételeket is adhatunk csemetéinknek.

Mivel az órák akár délután 1-2 óráig is eltarthatnak, és a gyerekek csak ekkor jutnak kiadósabb ételhez, az ebédhez, így készíthetünk tartalmasabb tízórait is. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy energiában gazdag ételeket adjunk nekik, hiszen a gyors és precíz agyműködésre igen nagy szükségük van. Az olyan ételek semmiképpen sem megfelelőek, melyek elfogyasztása után a gyermeknek diszkomfort érzete alakul ki, vagy hasmenése, gyomorpanaszai lehetnek, esetleg elálmosodik.

Kattintson ide, ha szeretné tudni, mi van a tökéletes uzsonnásdobozban.

Forrás: Mit csomagoljunk a gyereknek tízóraira? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik