Élet-Stílus

Elszállt két utazási iroda

nyaralás (nyaralás, lazulás)
nyaralás (nyaralás, lazulás)

Visszavonták a Metinda Travel és az Uniform Travel engedélyét – írta a Turizmus Online.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a Metinda Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az Uniform Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. utazásszervezői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta – mondta a Hír24-nek Békési Tamás.

A hivatal főosztályvezetője hozzátette, hogy korábban érkeztek hozzájuk olyan jelzések, hogy baj lehet a két utazásszervező céggel. A vizsgálat és a tulajdonos közlése egyértelművé tette, hogy pénzügyi problémái vannak a Metinda és az Uniform Travelnek. Az egy tulajdonosi körhöz tartozó irodáknak a mostani információk szerint nincs külföldön maradt utasa.

A hatóság az utazási vállalkozókat 2012. november 12-én törölte nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. A két cég vagyoni biztosítékát az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. vezérügynöksége, a Meira Kft. szolgáltatja – írja a szakmai lap. Az utasok kárigényeiket a cégnél jelenthetik be, mert már egyik utazási iroda honlapja sem működött – tette hozzá Békési Tamás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik