Élet-Stílus

Bécsben már dúl a karácsonyi hangulat

karácsony (karácsony, )
karácsony (karácsony, )

Jégpavilonokkal, curlinggel, fényjátékkal és autóversennyel várja a kicsit más karácsonyi hangulatra vágyókat a bécsi Múzeumnegyed.

Indul a tél a bécsi MuseumsQuartierban (Múzeumnegyed), ahol a „Winter im MQ” elnevezésű programsorozat keretében többek között DJ-k, látványos fényjáték, jégpavilonok, curling és távirányítású autók versenye várja azokat, akik mézeskalács és angyalkák nélkül is el tudják képzelni a karácsonyt.

A MuseumsQuartier udvarán felállított hat jégpavilonban november 8. és december 23. között mérik majd a puncsot és a forralt bort, míg a megfelelő zenei aláfestésről Trishes, DJ Phekt, Cid Rim és Joyce Muniz gondoskodik. A szomszédos curlingpályán zajló meccsekhez a bécsi curlingegyesület tagjai adnak hasznos tippeket, a motorsport szerelmesei pedig vad kanyarokkal és sáncokkal tarkított akadálypályán manőverezhetik végig saját vagy kölcsönzött távirányítós autójukat.

Sötétedés után a belső udvar és a MuseumsQuartier előtti tér épületeinek homlokzatára vetített fénytapéták és Fritz Fitzke projekciói gondoskodnak a megfelelő karácsonyi hangulatról.

November 30-án pedig megnyitja kapuit a MuseumsQuartier karácsonyi vására, a WeihnachtsQuartier, ahol három napon át mintegy száz osztrák, német, svájci, cseh és magyar dizájner mutatja be aktuális ötleteit és újításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik