Élet-Stílus

Egyre trendibb a netrandi

internet bankolás (internet bank, mobiltelefon, átutalás, )
internet bankolás (internet bank, mobiltelefon, átutalás, )

A fiatalok negyede inkább az interneten ápolja kapcsolatait. Ez kevesebb szervezést igényel, könnyebben megoldható - derül ki az Ipsos legújabb globális felméréséből.

Minél fiatalabb valaki, annál inkább választja a kapcsolattartás virtuális változatát – mutat rá a közvélemény-kutató cégnek a  kapcsolattartási szokásokat vizsgáló, 24 országra kiterjedő felmérése. A 46-64 éves (baby-boomer) korosztály 15, a 32-45 évesek (X generáció) 19 százaléka állítja, hogy számára az internet a barátokkal való kapcsolattartás elsődleges terepe.

Az Y generációhoz tartozó legfiatalabbak (31 év alattiak), a technikára leginkább nyitottak, negyedük (24%) állítja, hogy inkább on-, mint offline a személyközi kommunikációja. Valószínűtlen, hogy az interneten töltött idő mennyisége a jövőben mérséklődne.

Az Ipsos inkább azt vetíi előre, hogy az idő előrehaladtával az idősebbek  fogékonyabbak lesznek az új technikai eszközökre, több időt töltenek az interneten. Az X és Y generáció is jobban erőre kap, ami pedig az utánuk következőket illeti, hát ők feltehetően “köldökzsinórként lógnak majd a neten”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik