Élet-Stílus

A vér a jövő építőanyaga?

A tudósok állítólag már régóta keresik a hagyományos építőanyagok olcsó és tartós utódját.

A céljuk az, hogy még azelőtt megtalálják azt az anyagot, ami kiválthatja az építkezéseknél továbbra is nélkülözhetetlen téglát és fát, mielőtt kifogyunk a nyersanyagokból. Az új anyaggal szemben támasztott elvárások mindenesetre nem kicsik, fontos, hogy tartós és olcsó legyen, épp ezért még nem találtak egyetlen anyagot sem, ami szóba jöhetne.

Egészen eddig. Most ugyanis egy amerikai, építőmérnök szakos hallgató forradalmi ötlettel állt elő. Jack Munro szerint a jövő építőanyagát nem az erdőkben, hanem a vágóhidak környékén kell keresni. A fiatal építész vizsgálatai szerint az állati vér hosszú távon éppen olyan jó építőanyagnak bizonyul, mint a fa és a tégla.


Ez még csak terv – Forrás: Inhabitat

És bár a szakemberek elismerik az ötletben rejlő potenciált, azt már most, előre közölték a fiatallal, hogy ötletéből sosem lesz valóság. Egyrészt azért, mert a környezetvédelmi szakemberek régóta ágálnak a nagyüzemi állatfeldolgozás ellen, másrészt kevés olyan ember van, aki szívesen feküdne olyan falak közé, melyről tudja, hogy állati vérből készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik