Élet-Stílus

A tel-avivi tapír

A Tersánszky Józsi Jenő Misi Mókus kalandjai című örökbecsűjében feltűnt nagy bölcs, Apa-pirra-soka-tir unokatestvére, Ata-pirra-soka-tir Tel Avivban járt.

Sürgős írhatnékja támadt, ámde bárhonnan is nézte őket, már minden tapír mindkét oldala betelt. (Valószínűleg a helyi graffitis suhancok nem bírtak magukkal.) Ez ugyan nagy tapírtatlanság volt a bölccsel szemben, de ő nem esett kétségbe. Író lévén jóban volt a világ összes felsőbb hatalmával, így egy kis isteni beavatkozásra bármikor igényt tarthatott. (Aki nem hiszi, olvassa csak el összegyűjtött műveit!) Most sem történt ez másképp. Íme, bemutatjuk a tapír ex machinát és a bölcs legújabb művét, melyet gyorsírással jegyzett az apróság felületére. (Nem tehetett róla, az ihlet nem vár.) Egyes források szerint az alkotás esélyes a tapirodalmi Nobel-díjra.

Eközben cukiságvédelmi erők visszaverték a helyi origami kör támogatását, akik azzal a céllal érkeztek a helyszínre, hogy élesben is kipróbálhassák a youtube videomegosztó portálról ellesett, legújabb tapírrepülő-hajtogási kunsztokat.

(A képeken és a videón szereplő tapírbébi egy hete, 2012. október 6-án született egy tel-avivi állatkertben.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik