Élet-Stílus

Evéssel tehetünk a szívünk védelméért

zöldségek (répa, saláta, )
zöldségek (répa, saláta, )

A szív- és érrendszeri problémákon táplálkozásunkkal sokat segíthetünk.

A finomított élelmiszerek elkerülése, és a teljes értékű gabonák, zöldségek, gyümölcsök fogyasztása javíthat a már kialakult állapoton. Lássuk, milyen ételeket érdemes készíteni!

Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedések száma igen magas, és a növekvő tendencia egyelőre nem áll meg. Azzal, ha odafigyelünk arra, mit eszünk, sokat tehetünk a probléma kialakulása ellen, vagy annak kezelésében is. Lássuk, melyek a legfontosabb tényezők, amelyekre érdemes figyelnünk.

1. A helyes táplálkozás során az ízlelőbimbók kielégítésén túl a szervezet igényeire is tekintettel kell lenni, amelynek alapja az állati zsírokban, nehezen emészthető fehérjékben (pl. tej) és finomított szénhidrátokban (fehérliszt, fehérrizs, cukor és az ebből készülő ételek) szegény, valamint a természetes, élő, növényi táplálékban és rostban gazdag, reggeltől kora estig csökkenő tendenciájú étkezés.

2. A minél kíméletesebb konyhatechnika kialakításában a szemléletmód és az egészségesebb alternatívák jelentenek segítséget. Ilyen a párolás, gőzölés, kevés zsiradékban való főzés, sütés, sütőben való párolás, sütés.

Ha szeretne további tippeket olvasni, kattintson ide.

Forrás:

Ételek szívünk védelméért (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik