Élet-Stílus

Lecsiszolhatók a bőrről az évek nyomai?

arcpakolás (arcápolás, )
arcpakolás (arcápolás, )

Létezik olyan biztos módszer, mellyel végérvényesen eltüntethetők a bőrhibák?

Évezredek óta vágynak a nők arra, hogy elsimíthassák a bőrről az évek során felszaporodó bőrhibákat, képesek legyenek eltüntetni a viharos kamaszkor nyomait, felfrissült, új arccal megélni és meghosszabbítani a fiatalkor éveit.

Bosszantó bőrhibák

A kora gyermekkor elmúltával csak keveseknek marad hibátlan az arcbőre: nyomot hagynak rajta a kamaszkori aknék és más apróbb sérülések hegei, az eltelt évek finom szarkalábakat, szem, száj körüli ráncokat hoznak. A bőr felső, hámrétegének megvastagodása, a pórusok kitágulása, a mitesszerek, az elpusztult hámsejtek szarusodása, a kor és a napozás okozta pigmentfoltok is szépséghibákat okoznak. Az idő haladtával a bőr megnyúlhat, egyenetlenné, durvává válhat, ráncok alakulnak ki. Évezredek óta sokféleképpen kísérelték meg ezeknek a szépséghibák eltüntetését, az arcbőr megfiatalítását. A kozmetikusok ma már az egyéni problémáknak megfelelően, személyre szabva választhatnak a legkülönbözőbb bőrtápláló, bőrfiatalító technikák közül.

Segíteni a természetnek

A bőr legkülső rétege, a hámréteg felszíni vékony része, vagyis az, amelyiknek a funkciója a mélyebb rétegek védelme a külső behatásokkal (fény, víz, vegyi hatások, sugárzás, stb.) szemben, folyamatosan hal el és termelődik újjá. Az új sejtek a bőr alsóbb rétegeiben termelődnek és vándorolnak felfelé, amíg a legkülsőbb hámréteghez illetve a felszínhez érnek, ahol elszáradnak, elhalnak, majd folyamatos hámlás során leválnak a bőrről.

A bőrcsiszolás, a mikrodermabrázió a bőrnek ezt a tulajdonságát használja ki: felgyorsítja a természetes hámlás, leválás folyamatát, eltávolítja az elhalt réteget, ezzel fokozottabb termelődésre ösztönzi az új, friss bőrsejteket. Mindez a hámréteg megújulását, fiatalítását eredményezi. Éppen ezért a bőrcsiszolási eljárások nem segítenek az olyan bőrhibák esetében, amelyek már nemcsak a bőr felszíni rétegét érintik, hanem mélyebbre hatolnak, így a hegek, a sebet hagyó aknék, a mély striák esetében. Az elhalt hámsejtek olykor nem válnak le időben, hanem megvastagítják, elszarusítják a külső hámréteget. Ez a vastag réteg többek között azt is megakadályozza, hogy a bőrt tápláló anyagok bejussanak a mélyebb rétegekbe. Ezért a bőrcsiszolás közvetlen haszna mellett azért is terjed egyre inkább, mert megfigyelték a szakemberek, hogy sokkal hatékonyabbak az egyéb bőrt tápláló, hidratáló, regeneráló eljárások, kozmetikumok egy-egy ilyen kezelés, vagyis az elhalt réteg eltávolítása után.

Ha szeretné megtudni milyen módszerekkel harcolhat az évek ellen, kattintson ide.
Forrás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik