Élet-Stílus

Izzadtságból parfüm?

parfüm (parfüm, )
parfüm (parfüm, )

Egy amerikai dizájnert megihlettek a svéd üvegfúvók.

Daniel Peltz a Rhode Island-i Designfőiskolán professzor, szakterülete pedig a film, az animáció és a videó. Ennek ellenére most egy teljesen más területen próbálja ki magát, méghozzá egy meglehetősen hajmeresztő ötlettel.

Daniel néhány hónapja Svédországban vendégeskedett és egy alkalommal egészen közelről vehette szemügyre, hogyan dolgoznak a svéd üvegfúvók. A látvány azonnal megihlette, mert mint kiderült, az üvegfúvók által készített üvegekbe mindig kerül néhány cseppnyi a munkások izzadtságából is.

Saját bevallása szerint ez az élmény indította a dizájnert arra, hogy kipróbálja magát a kozmetikumok, egész pontosan a parfümök világában. Egy bizarr izzadtság illatú parfümöt szeretne ugyanis készíteni, melyhez a nyersanyagot a már említett svéd üvegfúvóktól gyűjtené be.

Arról egyelőre, hogy a bizarr illat mikorra készül el, vagy hogy mikortól lesz kapható, nincs információ. És meglepő módon arról sincs, hogy a nagynevű parfümkészítők bármilyen formában fellázadtak volna a dizájner ötletén. Ennek vélhetően az az oka, hogy nem az izzadtság lenne az egyetlen bizarr alkotórész, amit a parfümkészítéshez használnak. A bálnák hányásának egy része, az ámbra például szinte minden kozmetikumban ott van, ugyanis segít azok tartósításában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik