Élet-Stílus

Altató keltette a kómából

pirulák (gyógyszer, orvosság)
pirulák (gyógyszer, orvosság)

Orvosi csoda lehet az a dél-afrikai férfi, akit hét év után az altató keltett fel a kómából.

A Johannesburgban élő Ayanda Nqinana még 2005-ben szenvedett súlyos autóbalesetet, melyben az agya is sérült. Ennek következtében a férfi azóta is kómában feküdt, az orvosok pedig teljesen lemondtak arról, hogy az egy gyermekes édesapa valaha is magához tér.

A férfi felesége, Nomfundo azonban nem adta fel a reményt és folyamatosan kutatta a gyógyulás lehetőségét. Nem olyan régen is, amikor egy tekintélyes orvosi szaklapban olvasott arról a kísérletről, melyben régóta kómában lévő pácienseket kezeltek Stilnox nevű altatóval. A kezelt betegek egy része csodával határos módon újra magához tért.

A nő a cikken felbuzdulva, arra kérte a férjét kezelő orvosokat, hogy kezeljék őt is Stilnox-szal. Az orvosok vonakodva bár, de beleegyeztek és a kezelést követő ötödik napon Mr. Nqinana magához tért. Sőt mi több, beszélt is, felismerte a rokonait – többek között fiát – és emlékezett néhány eseményre is a balesete előttről.

A férfi orvosát azonban nem győzte meg a gyógyszer és egyáltalán nem javasolja, hogy azt kómás betegek orvosságaként használják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik