Élet-Stílus

Az ősz sokkolja a szervezetet

eső-ősz (ősz, őszi eső)
eső-ősz (ősz, őszi eső)

Az első őszi szelek nem csak az időjárásban, de életünkben is változást hoznak: ilyenkor nagyobb megterhelésre kell készülnünk.

Az időjárás zordabbra fordulása érinti ez egész életmódunkat, hiszen fel kell készítenünk magunkat az évszakváltásra, a nagyobb megterhelésre. Ősszel több a feladat munkában, családban, egészségünk megőrzésében egyaránt. Megterhelés ez testi-lelki szempontból is, melyre fokozottan fel kell készítenünk magunkat: korai kelés, rendszertelenebb táplálkozás, rohanós hétköznapok, bővülő feladatok, a betakarítás, a teendőink bővülése, a hűvösebb, szelesebb napok jelentik az ősz fokozott kihívásait.

Új kezdet, új ritmusban

Az ősz új ritmusa azonban mindannyiunknak lehet egy tudatosabb életvitel kezdete is. Remek lehetőség arra, hogy hétköznapjainkat átgondolva olyan rutint alakítsunk ki, melyben egészségesebben, kiegyensúlyozottabban élhetünk. Egészségi állapotunk felmérését kezdhetjük szakember bevonásával, állapotfelméréssel, vagy akár kényelmesen, otthonunkban is, a házi egészségvédő eszközök segítségével.

A további teendőinkről például már az egészségügyi értékeink rutinellenőrzése is tájékoztat: elég ha ráállunk a mérlegre, megmérjük a vérnyomásunk, a vércukorszintünk, vagy ellenőrizzük a koleszterinszintünket.

Szervezetünk csodája

Az egyszeri, éves állapotfelmérés egyébként akkor sem árt, ha a szervezetünk erős és egészségesek vagyunk. Ha azonban komolyabb tüneteket észlelünk, ne késlekedjünk orvosi segítséget kérni! Az ősz elején jelentkező rossz közérzet, vagy sorozatos megfázás utalhat arra is, hogy immunrendszerünk komolyabb terhelésnek van kitéve, ahogy arra is, hogy makacs baktériumok, vagy vírusok támadtak meg bennünket.

Gondolnunk kell arra is, hogy ezek a betegségek a következetlen táplálkozás miatt alakulnak ki, hiszen ilyenkor hiányt szenvedünk vitaminokban, ásványi anyagokban. Még a téli zord hideg beállta előtt érdemes komolyan venni a figyelmeztető jeleket és felkészülni az évszakok változása okozta komolyabb terhelésre.

Vigyázz, kész, ősz!

Szervezetünk őszi felkészítésében, állapotfelmérésében sok segítséget nyújthat, ha laboratóriumi eredményeinknek magunk járjunk a nyomába. Ezt hivatott segíteni a virtuális, internetes, bármikor-bárhol elérhető laboratórium, a labtestonline.hu. Az oldal használatával értékelhetjük kézhez kapott leleteinket, megérthetjük testünk jelzéseit, időben változtathatunk életmódunkon, vagy megadhatjuk szervezetünknek, amire szüksége van a komolyabb betegségek elkerüléséhez, az immunrendszerünk megerősítéséhez, teljesítményünk növeléséhez. Így biztonságban, egészségben vészelhetjük át a hűvösebb napokat is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik