Élet-Stílus

Életét adta a gazdájáért

sín (sín, )
sín (sín, )

Egy kazahsztáni kutya nem nyugodott bele abba, hogy gazdája öngyilkos akar lenni.

Az egyik orosz hírportál, a Ria Novosti számolt be arról a szívszorító történetről, ami a közelmúltban esett meg Kazahsztánban. A szóban forgó kutya gazdája azzal a céllal ment a vasútállomásra, hogy öngyilkos lesz.

Miután megivott egy üveg tömény szeszt, felfeküdt a sínekre, ekkor jelent meg a távolban a vonat. Az emberrel együtt megérkezett az állomásra kutyája is, aki a közelgő vonatot látva a sínek közé ugrott és cibálni kezdte gazdáját, hogy biztonságba vigye.

Aida Muldashevam, akit az ügy kivizsgálásával bíztak meg, elmondta, hogy a vonatvezető látta ugyan, hogy egy kutya van a sínek között, és vészfékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni. A kutya azonnal meghalt, míg gazdája – akit közben félig-meddig sikerült biztonságba húznia – eltörte két bordáját és a válla is megsérült.

A kazahsztáni kutya már nem az első, amelyik a gazdája iránti hűsége miatt lett világhírű. Egy kínai kis faluban tavaly hetekig feküdt gazdája sírja mellett egy kutya. Amikor a falu lakói meglátták, elcsalták onnan, sőt örökbefogadó családot is talált, ám néhány nap múlva már újra a sírok között feküdt. A falu lakói ekkor döntöttek úgy, hogy egy kennelt építenek a kutyának, saját kutyaházzal, hogy mindig szeretett gazdája közelében lehessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik