Élet-Stílus

Új járatokat indít a Wizz Air

Wizz-Air(960x640)(1).jpg (Wizz Air)
Wizz-Air(960x640)(1).jpg (Wizz Air)

Az új járatok a prognózisok szerint évi 2 millió új utast hoznak a fapados légitársaságnak.

Decembertől hetente háromszor Kijevbe és Tel Avivba is repül a Wizz Air fapados légitársaság, miután a magyar légügyi hatóság által meghirdetett járatok indítási jogát határozatlan időre elnyerte.

A Wizz Air november 1-jétől 3 éves, 2 milliárd forint értékű szerződést kötött a Malév Ground Handling földi kiszolgálóval, amely az utas- és poggyászfelvétel, szállítás mellett takarítja és jégteleníti is a gépeket.

Két hónapon belül várható döntés a moszkvai és az isztambuli járat jogáról. A társaság nem követi a volt Malév stratégiáját, nem a budapesti átszállást tekinti stratégiai céljának, hanem ponttól-pontig repül. Minden ilyen járatnál feltétel, hogy tele legyenek a 180 üléses gépek.

A Wizz Air tavaly 11 millió utast szállított, az idén pedig 12 milliót. Jelenleg 16 bázisról, 29 ország 80 desztinációjába 252 útvonalon repül a cég 39 gépe, a flottát jövő nyárig további 6 darab A 320-as géppel bővítik. A márciusban zárult üzleti évét 250 milliárd forint forgalom mellett 16,7 milliárdos profittal zárta a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik