Élet-Stílus

Elmarad a Critical Mass

critical-mass(960x640)(1).jpg ()
critical-mass(960x640)(1).jpg ()

Az őszi felvonulás és kerékpáremelés elmarad, a tavaszi rendezvény pedig az utolsó lesz.

A Critical Mass (CM) mozgalom budapesti főszervezői úgy döntöttek, hogy az idei szeptemberi Autómentes Napra nem szervezik meg a szokásos biciklis felvonulást, a jövő tavaszi CM pedig az utolsó lesz a fővárosban.

Mint a szervezők írták, rájöttek arra, hogy a beletett munka jelenlegi formájában nem éri meg. „Ma már nem a Critical Mass ülteti biciklire az embereket, hanem rokonok, munkatársak, barátok mintáját követik. Jó volt ezt a magunk sikerének feltüntetni, volt is alapja, csak ettől az alaptól már messze jutottunk, egyre inkább csak történelem” – hangsúlyozták a honlapjukon. Hozzátéve: a felvonulás betöltötte a feladatát, sőt felbukkant egy új (külföldről is ismert) jelenség, a tőle elzárkózó új bringások tömege.

„Tavasszal egy utolsó nagy Critical Mass keretében pedig el is búcsúznánk, ettől a korszaktól. A Critical Mass mozgalomnak ezután is maradna a létjogosultsága, a központilag szervezett rendszeres nagy felvonulások azonban teljesítették a feladatukat, és a helyüket ideális esetben a helyi közösségek önszerveződésének kellene átvenniük, de már sokkal erősebb szövetségben a szakmai szervezetünkkel” – írták a főszervezők, Kükü és Sinya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik