Frissítő tejtermékek a vízpartra
Ki ne érezte volna már strandolás után, hogy farkaséhes? A magyarázat egyszerű. A testhőmérsékletünknél hidegebb vízben beindulnak a szervezet védelmi reakciói, energiafelhasználásunk fokozódik. Ez még a fürdőzők által melegnek mondott, 26-28 fokos vízben is bekövetkezik, csak lassabban játszódik le a folyamat. Ha nyaralás alatt is oda szeretnénk figyelni táplálkozásunkra, jó, ha tudjuk, hogy a szervezet megnövekedett tápanyagigénye leghatékonyabban az úgynevezett kisétkezések – tízórai, uzsonna – beiktatása révén biztosítható. Jó megoldás, ha strandoláskor is gyümölccsel, zöldséggel dúsított, könnyen emészthető sovány tejterméket fogyasztunk. A hűtőtáskában tárolt joghurt és kefir az üdítők mellett egész nap friss és élvezhető utánpótlást biztosít, savanykás ízük felüdülést jelent a nagy melegben.
Napozáshoz