A tudósok kimutatták, hogy a változó korba lépő nők – akik a legveszélyeztetettebbek a szívroham és stroke szempontjából – vérzsírszintjét is jelentős mértékben csökkenti ez a jótékony gyümölcs.
A Florida Állami Egyetemen végzett kutatás megerősíti azokat a korábbi nézeteket, miszerint az alma jótékonyan hat a szívre, ám elsőként mutatja ki mindennek előnyeit a legrizikósabb csoport szempontjából. A vizsgálatok során kiderült, hogy aki hat hónapon át naponta fogyasztott ebből az ízletes gyümölcsből, annak majdnem negyedére csökkent a koleszterinszintje, méghozzá legnagyobb mértékben a rossz koleszterin szintje csökkent, aminek hatására gyakran alakulnak ki az artériákban veszélyes rögök a szív vagy az agy közelében.
A brit nők nagyjából 45 százaléka van kitéve valamilyen szívbetegségnek, vagy a stroke-nak, és különösen a menopauza utáni nők az érintettek. A szakemberek kíváncsiak voltak, van-e bármilyen hatása a szívbetegség kockázatának mértékére az alma fogyasztása, ezért megkértek 160 változókorú nőt, hogy vegyenek részt kísérletükben.
Ha kíváncsi, milyen eredménnyel zárult a kísérlet, kattintson ide.
Forrás:
Szívroham helyett harapjon bele! (Házipatika)