Élet-Stílus
telefonfülke (telefonálás, )

Nyugtató telefonfülke

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2012. 08. 01. 13:22

Egy aprócska brit település olyan telefonfülkével büszkélkedhet, aminek festett üvegoldalai színterápiával hatnak a betérőre.

Mellis városka a használaton kívüli, piros telefonfülkéhez egy fontért jutott hozzá. Ezt követően egy művész, nevezetesen Hilary Beal gondjaira bízta, aki a helyi növény és állatvilágtól megihletve, 500 munkaóra alatt (közel három hónap) színesre varázsolta a telefonfülke oldalait.

telefonfülke (telefonfülke, )Forrás: Valerie Hall

Ennek eredményeként, napos időben lágy kék és zöld fények uralkodnak a fülkében. A BBC hírportálja idézte a művészt, aki elmondta, elsősorban annak ajánlja a fülkét, aki úgy érzi, hogy egy kis nyugalomra van szüksége.

Egyébként nem a mellisi az egyetlen átalakított telefonfülke: Birminghamben egy másik fülkében egyetlen látogatóhelyes művészeti galériát rendeztek be.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.