Élet-Stílus

A celebek és a vekker miatt stresszelünk

ébresztőóra (vekker, )
ébresztőóra (vekker, )

Tévedés, hogy a munkahelyen a főnök a legnagyobb stresszforrás.

Sokan úgy gondolják, hogy a munkahelyen csak a főnök miatt kell aggódnunk, ám ez nem így van. Munkaidőben ugyanis a legtöbb időt nem vele, hanem a kollégákkal töltjük, így a stressz miatt is őket okolhatjuk. Kutatók szerint azonban különleges praktikákkal kezelhető a munkahelyi feszültség. Például, amikor csak lehetséges, kezdeményezzen beszélgetést a kollégákkal, mosolyogjon rájuk, vagy dicsérje meg valamelyiküket, ez után pedig konkrétabb témákra is rá lehet térni. Amikor pedig a munkáról beszél kollégáival, legyen világos és közvetlen, és mindig adjon visszajelzést.

Nem csak a munkahelyen húzhatja fel magát az ember, hanem saját otthonában is. Aki valaha is átélte már, hogy kutyája egész éjszaka ugatott és nem hagyta aludni, nem kell magyarázni, mennyire felmegy a pumpa, akkor is, ha tudjuk, a kutya az ember legjobb barátja. Ilyenkor gondoljon arra, hogy, bár néha kis kellemetlenséget okoz, összességében sokkal boldogabbá és nyugodtabbá teszi az ember életét egy házi kedvenc. Így ha legközelebb hajnali háromkor szeretne játszani önnel, azonnal bocsásson meg neki!

Rendezett hálószoba, nyugodt ébredés

Nyugalmunk érdekében egyébként fontos odafigyelni otthonunkra, különösen a hálószobára. Kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a rendetlen hálószoba szorongást és enyhe depressziót is okozhat. Így, ha minden reggel beágyazunk, az idegeinkre is megnyugtatóan hat.
Ha szeretné tudni, hogyan bosszanthat fel a vekker, a Facebook, vagy épp Kiszel Tünde, akkor kattintson ide.
Forrás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik