Élet-Stílus

Kövér kutyája miatt fogyott le

mopsz (mopsz, )
mopsz (mopsz, )

A 35 éves brit nő hosszú évekig egyáltalán nem gondolta magáról, hogy kövér.

Sokszor mondogatjuk, hogy a kutyák idővel ugyanolyanok lesznek, mint a gazdájuk, és talán nem véletlenül. A 35 éves Lucy Insley életét például pont egy ilyen hasonlóság változtatta meg gyökeresen: egy közös nyaralás alkalmával ugyanis kép készült róla és kedvencéről, a mopsz Gracie-ről.

A nő és vele együtt a kutya is akkorra már – az évek során – jelentős túlsúlyt gyűjtött magára, ám egész addig, míg nem látta a róluk készült képet, nem gondolta, hogy nagy a baj. „Mindketten hatalmasak voltunk, ami teljesen megdöbbentett. A látvány annyira sokkolt, hogy akkor és ott azonnal elhatároztam, hogy mindkettőnket diétára fogom” – meséli már 80 kilóval könnyebben.

„Nagyon nehéz volt, már csak azért is, mert az évek során hozzászoktam, hogy a hétvégéket édesanyámnál töltöm, ahol zsíros ételeket ettem, hatalmas adagokban, olyan időpontokban, amikor nem lett volna szabad. Arról már nem is beszélve, hogy akkoriban a mozgás teljesen ismeretlen fogalom volt számomra.”

Lucy a felismerés után vett egy nagy levegőt és kemény diétába kezdett, aminek az egészséges táplálkozás mellett a rendszeres mozgás is szerves része volt. Miközben a szintén fogyókúrázó Gracie-vel rendszeresen hatalmasakat sétáltak, és átalakították az étrendjüket, elkezdtek róluk leolvadni a kilók: a 143 kilós gazdi végül 80 kilótól szabadult meg néhány hónap alatt, és ma már nyugodt lelkiismerettel eszik meg egy-egy szelet pizzát, mert tudja, hogy a kalóriákat a nap végére úgyis le fogja mozogni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik