Izgalmas olivabogyó marinádokat készített hazánk legjobb spanyol szakácsa és Sági Szilárd, aki szintén Spanyolországban tanulta ki a konyhaművészet titkait.
„Négy évet éltem Spanyolországban, amit abból az időszakból a legjobban hiányolok, az a nagy vásárcsarnok, ahol körülbelül 5 méter hosszan csak különböző olivabogyók voltak a standokon, némelyik már bekeverve, így egyből a szívemhez legközelebb állót tudtam kiválasztani – mesélte Sági Szilárd. – Azért örültem ennek az eseménynek, mert megmutathattam, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezeket a finom ételeket. Most magyaros ízekkel szemléltettem, hogy a spanyol olivabogyó számtalan módon variálható. Némi érzékkel bárki hozzátehet bármit, ami a keze ügyébe kerül, ezt a könnyű ételt nem lehet elrontani” – tette hozzá a gasztrokibic, aki eseményen sokhagymás-tökmagolajos és mangalicás-bazsalikomos marinádokat készített.
A rendezvényen a hazai sztárvilág színe-java megkóstolta a spanyol olivabogyóból készült ételkülönlegességeket és döntött úgy, hogy kalóriadús snackek és chipsek helyett inkább a spanyol bogyót választja, ha nassolásra vágyik. Iszak Eszti, Nagy Adri, Baricz Gergő, a Nyári lányok, Vastag Tomi, az Apolló 23 és Dukai Regina közösen próbálták ki a helyszínen készült ételeket, utóbbi ráadásul ki is próbálta magát a marinád készítés művészetében: Regina önként jelentkezett, hogy segítsen Sági Szilárdnak és Miguel Millerának a finomságok gyártásában.
Az esemény végén Tatár Csilla, – aki híres arról, hogy nem tart otthon egészségtelen ételeket-, Szilárddal közösen készítette el a magyaros alapanyagokkal felturbózott marinádokat.