Élet-Stílus

A botox gyógyítja a migrént

Egy angol nőt évekig gyötört a szűnni nem akaró fejfájás, amikor végső elkeseredettségében próbálta ki az új módszert.

Elaine Ransome, a huszonnyolc éves könyvelő tinédzserkora óta küszködött a migrénnel. Számos orvosnál járt és szinte minden gyógyszert kipróbált. A fájdalom azonban mindig visszatért.
„Egy ismerősöm olvasott az interneten erről a módszerről, és úgy gondoltam, nincs veszíteni valóm. Nem bírtam tovább a fájdalmat, ami már a munkámat és a családi életemet is veszélyeztette.”

Dr. Ahmed Fayyaz hamar fogadta őt és el is kezdte a kezelést. Az orvos elmondta, hogy eleinte lehetnek mellékhatások is, de ezek enyhülnek vagy teljesen elmúlnak majd. Elaine első alkalommal harmincegy injekciót kapott, és a fájdalmai néhány óra múlva teljesen megszűntek.

Azóta két-három havonta jár kezelésre Dr. Fayyazhoz. A migrén nem szűnt meg teljesen, de sokkal ritkábban fordul elő és lényegesen kevesebb fájdalommal jár. A szakember elmondta, hogy az esetek nagyjából felénél szinte teljesen tünetmentes lesz a páciens, a másik felénél pedig enyhülnek a tünetek, így kevesebb gyógyszert kell szednie és teljesebb életet élhet. Az eljárás költsége nagyjából 500 angol font, vagyis 160 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik