Élet-Stílus

Vízparti balesetek

A legkedveltebb nyári időtöltések többségének helyszíne valamilyen vízpart, illetve maga a víz. Legyen szó természetes vagy mesterséges vízről, vízpartról, néhány ismerettel tisztában kell lennünk, hogy az ott töltött idő valóban kellemes emlékeket idézzen.

A meleg napok beköszöntével a vízpartok, strandok fokozatosan megtelnek. Kevesen gondolnák, hogy egy forgalmas nyári napon egy balatoni vagy egy fővárosi strandnak akár több tízezer vendége is lehet – olvasható a HáziPatika.com oldalán. A kellemes időtöltés alapjai közé tartozik a napsugárzás, illetve a meleg elleni védelem.

A napsugarak elleni védőkrémek nem csupán az akut, égési sérülésektől óvnak, hanem a hosszabb távon kialakuló bőrdaganatoktól is. Ezekkel soha nem szabad spórolni, jó minőségű, lehetőleg magas faktorszámú naptejeket vásároljunk, vagy kenjük bőrünket rövidebb időközönként. Ugyan a napsugárzásnak számtalan előnyös tulajdonsága van (vitaminképzés, anyagcsere fokozása stb.) ma már a legtöbb bőrgyógyász azt vallja, hogy huzamosabb ideig semmiképp sem javasolt a napon tartózkodás.

Különösen figyeljünk a gyerekekre, mert az ő bőrük jóval érzékenyebb. Ha mégis bekövetkezik a baj, és kisebb-nagyobb napégést szenvedtünk, használjunk megfelelő hámosító krémeket, hisz ne feledjük, bőrünk az elsődleges védelmet biztosítja szervezetünknek a külvilágtól.

Mire kell még figyelnünk, hogy a nyaralás valóban gondtalan legyen? Kiderül a HáziPatika.com cikkéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik