Élet-Stílus

Loptak a világ legdrágább őszibarackjából

barack (barack)
barack (barack)

Felbecsülhetetlenül értékes őszibarackokat lopott három férfi Kínában egy állami kutatógazdaságból.

A tudósok 13 éven át dolgoztak különböző fajták keresztezésén, hogy kinemesítsék a tökéletes barackot, erre három falusi – feltehetően megélhetési bűnöző – éjjel belopódzott a kertészetbe, és teleszedett három szatyrot őszibarackkal. Nem voltak válogatósak, mert legkevesebb tíz fajtából vittek el. Szerencse, hogy a fákat nem vágták ki és vitték magukkal télire tüzelőnek, mert értékük egyenként 70-100 millió forintnyi jüan.

A kísérleti gyümölcsöst máskor szigorúan őrzik, ám nemrégiben utat kezdtek építeni mellette, és emiatt lebontották keleti falát, így a kert tárva-nyitva állt. Ennek ellenére működött az elektronikus riasztó, amely pillanatok alatt felvert álmából több parasztot a szomszédságból. A három tolvaj közül sikerült elfogniuk egyet, ám a rendőrség szerint nem kizárt, hogy zavarodott.

„Még a saját nevét sem tudja megmondani. Úgy véljük, két cinkosa ezért is hagyta hátra” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Szun Jan-an helyi rendőrtisztet.

„Életemben először loptam barackot. A másik két fickó egyike jós, a másik tömjénárus. Azt tudtam, hogy ez egy kutatóintézet, de arról fogalmam se volt, hogy a barackok ennyire értékesek” – mondta az őrizetbe vett férfi a helyi sajtónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik