Élet-Stílus

Gyorsabban nő a szakáll, ha a szexre gondol

Bár az arcszőrzet mennyisége alapvetően a genetikai adottságoktól függ, van néhány olyan módszer, amivel meg lehet gyorsítani a növekedését.

Az egyik ezek közül az az első hallásra botorságnak tűnő tanács, ami arra buzdítja a férfiakat, hogy gondoljanak minél többet a szexre, mert attól gyorsabban nő az arcszőrzet. És bár első hallásra valóban botorságnak tűnik, a valóság az, hogy ennek a „tévhitnek” van valóságalapja. Az arc és a test más részén a szőrnövekedést ugyanis a tesztoszteron nevű hormon befolyásolja, ami a szakemberek szerint igen nagy mennyiségben termelődik szex közben és után, sőt már akkor is, ha egy férfi a szexre gondol.

Emellett a szakáll megnövesztésének egy további fontos feltétele a megfelelő vitaminbevitel és a jó alvás: a test ugyanis az alvás alatti időt használja arra, hogy gyógyuljon és felfrissüljön, és alvás közben nő a szőr is.

Érdemes csökkenteni a napi stresszt is, az ugyanis lelassíthatja a szőr növekedést, ráadásul gyengévé és törékennyé teszi a haj- illetve szőrszálakat. A rendszeres testmozgás, meditáció, a mély lélegzetvételek és a stresszkezelési feladatok segíthetnek abban, hogy könnyebben birkózzunk meg a nap folyamán felgyűlő feszültséggel, arról nem is beszélve, hogy ezzel gyorsíthatunk a szakáll növekedésén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik