Élet-Stílus

Aur-Óra: egyedi ékszerek, egyedi nőknek

Németh Hajnal Auróra, győri képzőművész messze földön híres kreativitásáról. A fiatal tehetség nemrégiben az ékszerek felé fordult, szombaton pedig máris egy új kollekcióval rukkolt elő.

Ékszerek, melyek mindig a múltból táplálkoznak és a jelenre átíródnak. Ezt vallja Németh Hajnal Auróra saját alkotásairól, melyek egyedi nőknek készülnek, elérhető áron. A képzőművész szombaton a Magyar Ispita épülete előtt, egy két részes performansz kíséretében mutatta be legújabb, mesék ihlette kollekcióját. Az első felvonásban a Győr kultúrájáért sokat munkálkodó hölgyek öltötték magukra a varázslatos kiegészítőket, így Bombicz Barbara, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola igazgatója; Csurák Erzsébet, a Karrier Központ vezetője; Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója; Keglovicz Zita, a Barokk Esküvő rendezője és Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna, néprajzkutató is Auróra ékszereit mutatta be, egy nagyító segítségével. No, nem azért, mert annyira kicsik a fülbevalók, nyakláncok, karkőtök és egyéb csecsebecsék. Sőt! Az ember szeme akarva akaratlanul is a csillogó darabokra tévedt. Merthogy a függők üvegből készültek.

Az előadás második „felvonásában” 15 ismert mese hangzott el a néprajzkutató, valamint Stummer Márton többször díjat nyert zeneszerző és gitárművész tolmácsolásában. A szereplők természetesen nem mást, mint Auróra ékszereit viselték. A rendezvény végén a Győr24 is kíváncsi volt arra, honnan indult az alkotó különleges, ékszer hóbortja.

Mikor kezdődött nálad az ékszer szenvedély?

Tulajdonképpen már az egyetemen elkezdtem foglalkozni vele, de ott inkább csak kísérletezgettem, hogy mit lehet az üvegből készíteni, ugyanis nagyon sokan félnek attól, hogy egy üvegékszer az biztosan eltörik. De ez nem igaz, mert csak ugyannyira kell rá vigyázni, mint például a drágakövekre.

Mit érdemes tudni erről az új kollekcióról?

A mesék ihlették a darabjait, és ezek a termékek már a luxus felé hajlanak. Olyan drágaköveket használok, mint például a zafír, a rubin, a smaragd, a turmalin, vagy a labradorit. Vagyis vannak ismert, és ma még kevésbé ismert kövek is a sorozatban. Klasszikus üvegfestéseket készítek a mesékhez, amelyek miniatúrák, tehát tűvel retusálom ki őket és olyan nemes anyagokba foglalom, mint például az arany vagy az ezüst.

Mennyire népszerű a hölgyek körében az általad tervezett szín- és formavilág?

Elmondhatom, hogy egyre népszerűbb. A mostani előadás első részében is például a meghívott modelljeim közül már többen saját Németh Hajnal Auróra kiegészítőket viseltek.

Mit várhatnak tőled a rajongóid, mi lesz a következő kollekció?

Következő kollekcióm a mesék kibővítéséről szól, illetve szeretném új technikákkal is bővíteni a palettát. Nemcsak ékszerekkel foglalkozom, hanem installációkat, performanszokat is rendezek, így decemberben ugyancsak a Magyar Ispitában egy nagyszabású kiállításom fog megnyílni, Pompei 2.0 címmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik