Élet-Stílus

Robot simogatja a haldoklókat: ez a jövő?

Képzeljük el, hogy utolsó óráinkat, perceinket egy robot társaságában töltjük, aki azzal nyugtatgat minket, hogy nem vagyunk egyedül.

Hátborzongató művészeti installációval állt elő egy művész, aki az emberi élet utolsó pillanataira és a humánum fontosságára kívánt fókuszálni alkotásával.

A Dan Chen “Last Moment Robot” névre keresztelt installációján egy haldokló nő fekszik a matracon, a mellette levő robot LED-es kijelzőjén pedig egyszeriben megjelenik a felirat, mely a haldoklás detektálásáról számol be.

A fehér masina ezután a páciens kinyújtott jobb kezét simogatva a következő szöveget mondja, miután név szerint köszönti: “Én vagyok az Elmúlás robot. Azért vagyok itt, hogy átsegítselek utolsó földi óráidon. Sajnálom, hogy a családod és a barátaid nem lehetnek éppen itt, de ne félj! Én azért vagyok itt, hogy a kényelmedet biztosítsam. Nem vagy egyedül, itt vagyok veled. A családod és a barátaid nagyon szeretnek, emlékezni fognak rád, ha elmentél is.”

A robotot a nagyközönségnek egy interaktív installáció keretein belül mutatták be, mely a “Last Moment Hospital” (kb. “Utolsó Órák kórháza”) címet kapta.

Ha kíváncsi a dolog üzenetére, kattintson ide.

Forrás:

Robot simogatja a haldoklókat: ez a jövő? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik