Élet-Stílus

II. Pezsgő Világ – Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál

pezsgő (pezsgő, )
pezsgő (pezsgő, )

Idén június 14-én kerül megrendezésre a II. Pezsgő Világ - Pezsgő És Champagne Kóstoló Fesztivál, ahol a múlt évhez hasonlóan több mint 60 féle champagne-t, hazai pezsgőt, prossecot, cava-t és crémantot kóstolhatnak majd a látogatók egyszerre a Gellért-hegyen található Búsuló Juhász Étteremben és Teraszain.

A rendezvényen szinte az összes hazánkban beszerezhető pezsgő képviselője személyesen áll majd azon érdeklődők rendelkezésére, akik mélyebb ismereteket szeretnének ezekről az italokról szerezni.

Újdonság a múlt évi kínálathoz képest, hogy kóstolható lesz a Roederer Cristal, Taittinger Comtes de Champagne Rosé valamint az Alfred Gratien kétféle Paradis Cuvéeje és 1999-es Millesime is. Új résztvevőként mutatkozik be a Ferrari Franciacorta, a ház négy terméke lesz kóstolható, amelyből kettő a pince csúcs pezsgője, a Riserva Lunelli és a Giulio Riserva. Újdonságként mutatkozik be még egy új Prosecco is, a Foss Marai Valdobbiadeneből. Idén más fesztiválokhoz hasonló kóstolójegyes megoldással lehet majd kóstolni, az 5000 Ft-os belépőjegy árának fele pedig lekóstolható lesz. Aki a pezsgők mellé szeretne finom falatokat is fogyasztani, az a Búsuló Juhász Étterem erre az alkalomra kreált kínálatából választhat készpénz ellenében.

Ebben az évben ismét a jól bevált kóstolófüzet kalauzolja majd a látogatókat a pezsgők között, melyhez Pezsgő Világ tollat kapnak majd ajándékba. A névre szóló füzet tartalmazza majd az összes pezsgő részletes leírását és a palackok fotóját, valamint jegyzetelési lehetőséget is biztosít a kóstolást igazán komolyan vevő látogatók számára.

Amennyiben az esemény felkeltette érdeklődését, további információkat a pezsgovilag.hu oldalon talál, a rendezvényről szóló bejegyzéseket pedig a www. facebook.com/pezsgovilag oldalon követheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik