Élet-Stílus

Ki hogy kényezteti a gyerekét? [Apafej blog]

Ha a kedves szülő azt gondolja, napi három Túró Rudival már feketeöves elkényeztető, el kell kedvetlenítsem.

Az elkényeztetés lélektanáról egyszer már írtam valamit, most lássuk, milyen példákból meríthetünk, ha úgy gondoljuk, szeretetünket kizárólag anyagi értékre lefordtva szeretnénk kifejezésre juttatni, illetőleg gyermekünket is szívesen neveljük lelkes és sokat költő fogyasztóvá (mely amúgy még hazafias tett is, ezáltal nő a GDP, az adóbevétel, virágzik a kereskedelem).

Ha a kedves szülő azt gondolja, napi három Túró Rudival már feketeöves elkényeztető, el kell kedvetlenítsem.  
A kényeztetést nem lehet elég korán kezdeni, már cumiból is létezik a márkás, itt pár ezer forintért már bevásárolhatunk, de létezik 278 gyémánttal berakott nikkelmentes fehérarany cumi is, szilikon szopókával – itt elkölthetünk nagyjából hatmillió forintot. 

A baba cseperedésével vehetünk neki térdvédőt (nehogy a mászással megsértse lábát, esetleg bőrkeményedések keletkezzenek, igaz, az evolúció során elég jól elvoltunk térdvédő nélkül is), mini-erősítőgépet, amellyel játszva tartja karban magát (az igazi játék, futkározás tán jobb ötlet), a szobatiszta utódnsk beszerezhetünk beszélő vécépapírtartót, amelyre bármilyen üzenet rögzíthető.

Lehet vásárolni gyerekméretű kastélyt a kertbe, a viktoriánus házat 6,7 millióért utánunk dobják, persze tökéletes felszereltséggel. Lehet kapni kristályokkal kirakott cukorkaadagolót is, illetőleg ha apával lovacskásat játszunk, térdvédős-nyerges felszerelést az autentikusabb élményért – teljesen igaz, hisz aki ezt megveszi, legalábbis ló. 
Amerikában egy felmérés alapján Manhattanben költik a legtöbb pénzt a gyerekükre a szülők, itt van olyan bölcsőde, ahol évente hétmillió forintnak megfelelő dollárt kell tandíjként kifizetni. Angliában pedig a mai napig emlegetik annak alánynak a történetét, akire a szülei 11 éves korára (2009) 150 000 fontot, azaz 53,2 millió forintot költöttek el, lényegében azzal ,hogy folyton vásároltak neki – a kislány úgy nézett ki, mint egy felnőtt (a haját a szülei hároméves kora óta festik), 35 pár cipője volt, mind márkás, és közülük volt, amit csak egyszer hordott, mert kinőtte. Persze a legdivatosabb, pedigrés West Highland terrier kutyát kapta meg, saját vasalónője volt, aki a márkás ruhatár ránctalanításáról gondoskodott, 140 ezer forintos babái voltak, és tizenegyedik születésnapját egy extrahosszú limuzinban ünnepelte a barátnőivel, persze mind rózsaszínbe öltözve, gyerekpezsgpt iszogatva. S hogy a dolog betegességére is rávilágítsunk: a kislány 11 évesen nem mást kért sírva szüleitől, mint egy mellnagyobbító műtétet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik