Élet-Stílus

Férfinass szurkolás mellé: házi salsa és grissini

tortilla (tortilla)
tortilla (tortilla)

Olyan izgalmas, nemzetközi recepteket mutatunk, ami percek alatt kész és ideális meccsnézéshez.

Persze a futball nem éppen a nők legnagyobb kedvence, de ha a következő hónapban velünk tartanak, sok-sok izgalmas, nemzetközi receptet ismerhetnek meg, melyekkel kedveskedhetnek az esti meccset néző férjeknek, gyerekeknek, barátoknak, nagyszülőknek. Micsoda meglepetés lenne, ha vacsorára Ön éppen a soron következő csapatok nemzeti ételét készítené el! De ne is szaporítsuk tovább a szót, inkább lássunk munkának!

Ízletes szószok

A legtöbb férfi kedvenc fotelje kényelméből szereti végigkísérni a meccseket, ami előtt persze szeretnek jól belakmározni, a vacsora levezetéseként pedig sört iszogatni. Ám ezúttal változtassunk ezen, és a megszokott vacsora helyett készítsünk könnyű ropogtatni valókat finom szószokkal, melyek gond nélkül lecsúsznak a sör mellett. Lássuk, mit is kell megvásárolnunk hozzá!

A szószok szinte bármilyen zöldségből készülhetnek, de ha először készítünk ilyet, a békesség kedvéért válasszunk inkább olyat, amit kedves férjurunk és a gyerekek is szeretnek. Az egyik legegyszerűbb recept, ha natúr sajtkrémet fokhagymával és zöldfűszerekkel kikeverünk. A kapor, a petrezselyem, a bazsalikom mind jó választás. Persze tegyünk hozzá egy kevés fokhagymát is, így lesz igazán ízletes.

Nagy kedvenc az avokádókrém, amihez csak 3-4 fokhagymára, kb. fél citrom levére és sóra, borsra lesz szükségünk. Az avokádót villával megtörjük, és ízlés szerint a fent említett hozzávalókkal összekeverjük. Érdemes egy fél órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek! 4 személyre 2 avokádó bőven elég, hiszen magas a kalóriatartalma, és hamar laktat. Vásárláskor ne restelljünk a boltban jól megtapogatni az avokádót, az az érett, amelyik jó puha.

És a mártogatók hozzá

 

Ha a szósszal nem kellett sokat foglalkozni, akkor a mártogatókkal még annyit sem kell! Egyrészt készen is kaphatóak tortillachipsek, amelyek finom ropogósak. A natúr változatok csak kukoricaliszt, só és víz felhasználásával készülnek, érdemes ezeket megvásárolni. Nagyobb bevásárlóközpontokban és áruházakban, diszkontokban kaphatóak.

Kenyérből is készíthetünk mártogatókat. Vegyünk hozzá szeletelt, négyzetes formájú tönkölybúza vagy sokmagvas kenyeret. Tegyük pirítósütőbe, majd vágjuk a szeleteket ketté, így csinos kis háromszögeket kapunk, amit könnyű a szószba mártani. Akár még fokhagymával is megkenhetjük a tetejét, ha ízesebbé akarjuk tenni.

Ha szeretné tudni, hogyan készítheti el otthon, kattintson ide.

 

Forrás:

Férfinass szurkolás mellé: házi salsa és grissini (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik