A Kuru-Kuru Nabe, vagyis szó szerinti fordításban a „körbe-körbe edény” pontosan azt tudja, amit a nevéből sejteni lehet: különleges belső felületének és az ennek köszönhetően kialakuló áramlás révén a forrásban lévő leves tulajdonképpen saját magát kevergeti.
A csodaedényt egy leleményes fogásznak köszönhetjük, aki eredetileg nem a főzést szerette volna megkönnyíteni, csupán egy műtétjéhez kísérletezett a fogorvosi pasztával. Végül elkészítette a csodaedényt is, amiben – különleges felületének köszönhetően – állítólag hatékonyabban melegszik az étel és a víz is sokkal gyorsabban felforr. A körkörös mozgás ráadásul nemcsak energiát spórol így, de megkönnyíti például a levesek tetején összegyűlő hab eltávolítását.
Feltalálója szerint a csodaedény nemcsak a tapasztalt szakácsoknak nagy segítség azzal, hogy felgyorsítja a főzési procedúrát, de a tapasztalatlanabbaknak is, mert megakadályozza, hogy túlfőzzék a hozzávalókat.
Így néz ki működés közben: