Élet-Stílus

Készítsünk paradicsomos, sonkás vagy rákos muffint!

Így készül a könnyű, gyors és tápláló finomság.

Sokszor okoz fejtörést, hogy reggelire, tízóraira vagy uzsonnára milyen finomsággal rukkoljunk elő. Legyen gyors és könnyen elkészíthető, finom, magunkkal vihető, és persze tápláló, egészséges. Na de, milyen étel tud mindennek megfelelni? Hát, a muffin.

Bár a muffinok eredetileg amerikai és angol sütemények, mára már az egész világot meghódították. Nem csoda, hisz elkészítése valóban egyszerű, az ízesítésnek és a töltelékeknek pedig csak a képzelet szabhat határt.

Elkészítése

A muffinok készítésekor a száraz és a nedves alapanyagokat általában külön kell kikeverni, majd ezt követően alaposan elegyíteni egymással. Az így kapott tészta aztán már mehet is a sütőbe, ahol mindössze 20-25 percig kell sütni. A száraz összetevők általában a liszt, a szódabikarbóna, a kakaó vagy a karob, míg a nedves összetevők a vaj, a tojás, esetleg tej, tejszín, lekvár, de az édesítőt is ehhez szokták hozzákeverni.

Töltelékek

 

Töltelékként szinte bármit használhatunk, amit csak szeretünk egy süteményben. Mandulát, diót, egyéb mogyoróféléket, olajos magvakat, aszalt vagy friss gyümölcsöket, a sós változathoz apróra vágott zöldfűszereket, zöldségeket, kukoricát, aszalt paradicsomot vagy sajtot.

Sütőforma

 

A muffinok sütéséhez külön erre a célra szolgáló muffin sütőformát használjunk. Általában 6 vagy 12 darabos, szilikonos vagy normál fémforma kapható. Utóbbit mindenképpen kenjük ki zsiradékkal sütés előtt, de használhatunk muffin papírkosárkákat is, ami szép dekorációt ad majd a kész süteménynek. A színes, figurás papírok igazán vidám hangulatot adnak a muffinok elfogyasztásához.

Ha kíváncsi a receptekre, kattintson ide.

Forrás:

Készítsünk paradicsomos, sonkás vagy rákos muffint! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik