“A jó sör demokratikus alapjog, amiért tudatos fogyasztói döntésekkel kell harcolnunk!” – állítják a harmadik Főzdefeszt szervezői.
Tavaly májusban rendezték meg az első hazai kézműves sörfesztivált, hogy életet leheljenek a Csipkerózsika-álmát alvó magyar sörfőzésbe. Októberben már több tízezren voltak kíváncsiak a rengeteg újdonságot felvonultató őszi Főzdefesztre.
Mint meghívójukban írják, a közönség érdeklődésének hatása felmérhetetlen: azóta számos új sör született, új műfajok vetették meg a lábukat, a sörfőzők elkezdtek gondolkodni, tanulni, kísérletezni, a pesti kocsmák azon tanakodnak, hogyan tehetnének csapra kézműves söröket, és “egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek a kezdeti cél, hogy a jó magyar kézműves sör kuriózumból széles körben hozzáférhető gasztronómiai tényezővé váljon”.
Június 1. és 3. között huszonegy kézműves sörfőzde mutatja be kínálatát. További részletekről itt olvashat.