Élet-Stílus

Továbbra is a romkocsmákkal tarol Budapest

ellátó (ellátó)
ellátó (ellátó)

Matt Kepnes, a NomadicMatt.com világutazója saját élményei alapján összeválogatta Európa kilenc legbulizósabb városát. Köztük megtaláljuk Budapestet is.

Európa közkedvelt utazási célpont az egész világon, főleg, amikor már melegszik az idő és közeledik a nyár. Ilyenkor hátizsákos turisták ezrei érkeznek az öreg kontinensre, de nem múzeumokat látogatni, hanem bulizni.

Barcelona, Spanyolország

Barcelona az éjszakai baglyok fővárosa. A katalánok éjfél körül ülnek neki vacsorázni, buli hajnalig, aztán délig alszanak. A turisták pedig könnyen átveszik ezt az életritmust, miután megérkeztek Barcelonába. Ez a város mindig is közkedvelt úti cél lesz, köszönhető ez az 1 eurós röviditalbároknak, kiváló borainak és a világhírű klubjainak.


Fotó: Northfoto / Joost Leijen

Ios, Görögország

Ez a görög sziget a nyári szezon egyik legkedveltebb célállomása. Aki már legalább egyszer volt itt életében, az mindig is tervezni fogja a következő utazását ide. A helyi lakosok nagyon kedvesek és közvetlenek, ez a sziget és egész Görögország egyik fő specialitása. Ami szintén szerethető Ios szigetében, az az olcsó szálláslehetőség: éjszakánként 10 euróból már találhatunk.

Berlin, Németország

A berlini éjszaka ez egyik legjobb a világon a szerző szerint. Világhírű DJ-k szórakoztatnak minket, bármelyik klubba is tévedünk be. És – nem mellékesen – olcsó és finom a sör, de miért is lenne másként ez Németországban? A német nem az a hétköznap is bulizós fajta, de hétvégén felejthetetlen tombolásban lehet része a Berlinbe látogató turistáknak.


Fotó: AFP / MICHAEL GOTTSCHALK

Amszterdam, Hollandia

Amszterdam sokkal nyugisabb város, mint mondjuk Berlin vagy Ios szigete, de azért nem nehéz megtalálni a nekünk leginkább szimpatikus klubot. A hollandok sokkal visszafogottabbak, inkább ülnek be egy bárba, mint mennek el eszeveszetten táncolni egy house-buliba. De nem kell félni, Amszterdam is a korlátlan szórakozási lehetőségek városa!

Koppenhága, Dánia

A dánok tudnak bulizni, ehhez kétség sem fér – állítja Matt saját élmények alapján. Egy éjszakai bár sem nyit ki hajnali háromnál előbb, de egészen délelőtt tízig nyitva tartanak. Dánia elég drága ország, ha italozásról van szó, de a helyi specialitást, a mentolos ízesítésű Fisket mindenképpen próbáljuk ki!

Prága, Csehország

Húsz évvel ezelőtt Prágában még hihetetlenül olcsón lehetett egy jót sörözni, de az azóta eltelt két évtizedben sem romlott sokat a helyzet ebből a szempontból – szerencsénkre. Prága ma is az olcsóbb úti célok közé tartozik, sokan mennek el a cseh fővárosba hétvégi kikapcsolódásra. De figyelem! Egy jó prágai kirándulás könnyen masszív másnaposságba torkollhat.


Fotó: AFP / ERIC FEFERBERG

Krakkó, Lengyelország

Krakkót a városnézéssel összekötött bulizásra találták ki. Mindegyik krakkói hotel ajánlatában megtaláljuk a vodkakóstolást, amit semmi esetre se hagyjunk ki! Az ide látogató turisták mindegyike kiemelte a város magával ragadó atmoszféráját, ami még inkább felejthetetlenné teszi az utunkat.

Budapest, Magyarország

Olcsó alkoholos italok, bulizásra kitalált és átalakított hosztelek, és Európában egyedülálló romkocsmák. Röviden összefoglalva ez Budapest. A szerző sem tud elképzelni jobb kikapcsolódást annál, mint iszogatni egy budapesti romkocsmában. „Ez nagyszerű, ez felejthetetlen” – írja blogjában a világutazó.


Fotó: Kummer János

Lagos, Portugália

Ez a kisváros Portugália elsőszámú úti célja, ha bulizásról van szó. Gyönyörű tengerpart, vad partik, alacsony árak. Lagos olyan, mint Ios szigete, csak éppen Európa másik felén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik