Élet-Stílus

New Yorkot meghódítja a gesztenyepüré

A népszerű magyar desszert, amihez nem kell még recept sem, az amerikai háztartásokat is meghódíthatja.

Hogy az egyszerű magyar desszert előtt nagy karrier álhat, mi sem bizonyítja jobban, hogy a közelmúltban az egyik New York-i online lap terjedelmes cikkben foglalkozott a desszert történetével, sőt még receptet is közölt.

A cikksorozat, amiben előkerült a magyar édesség, célja, hogy olyan ételeket mutasson be, amik különleges ízük, vagy könnyű elkészíthetőségük – vagy épp mindkettő – miatt, akár az amerikai háztartások életének is szerves részei lehetnek, ámde az idők folyamán érdemtelenül el lettek felejtve.

A cikk szerzője biztosra ment: a desszert elkészítéséről a New York-i Magyarok Házában Michael Szarvasyt kérdezte arról, hogyan kell elkészíteni és tálalni a gesztenyepürét, ami annyira egyszerű, hogy igazából még recept sem kell hozzá. Szarvasy elmondta, hogy bár sok – még létező – amerikai recept cukorral javasolja a fogyasztását, szerinte a gesztenyepüré úgy az igazi, ha nyersen, mindenféle ízesítés nélkül, tejszínhabbal tálaljuk, hogy kijöhessen a gesztenye saját, különleges íze.

Annak, aki házilag szeretné elkészíteni a pürét is, íme a recept.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik