A biotermékek fogyasztása hazánkban is népszerű, de még jócskán elmarad a nyugati országokhoz képest. Sokan nem ismerik valódi előnyüket, ezért nem is vásárolják, holott jelentőségük kiemelkedő a táplálkozásban.
Biónak azokat az élelmiszereket nevezzük, melyek alapanyagai, vagy maga a bio zöldség és gyümölcs, műtrágya és növényvédőszer használata nélkül növekedtek. A biotermékek nem tartalmaznak vegyszer- és nehézfém maradványokat, ezáltal hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez.
Az ökológiai gazdálkodás az egyoldalú, műtrágyák formájában történő tápanyagpótlással, valamint a magas hozamok hajszolásával szemben előnyben részesíti a sokoldalú, harmonikus tápanyag-gazdálkodást. Ennek következménye a mikroelemekben és vitaminokban gazdag, ízletes és egészséges biotermék.
Több kutatás is bizonyította, hogy a bio zöldségek és gyümölcsök táplálóbbak, hiszen magasabb vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek, mint hagyományos fajtáik, ugyanakkor nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, és nem génmanipuláltak.
Ha kíváncsi, milyen veszélyeket hordoznak a szennyezett ételek és arra, mik a leggyakoribb szennyezőanyagok, kattintson ide.
Forrás:
Ezért együnk bioélelmiszereket! (Házipatika)