Élet-Stílus

Jó hír az Erős Pista rajongóinak

Egy jó erős paprika nemcsak színt ad az embernek, hanem egészséget is.

Legalábbis kínai tudósok szerint, akik a hongkongi Kína Egyetemen az elmúlt néhány évben az erős paprikafajták egyik fő alkotóelemét, a csípősségükért felelős kapszaicint vizsgálták. Kiderült, hogy az anyag – bár nehéz elhinni – nemhogy nem árt, de kifejezetten jót tesz a szív egészségének.

Méghozzá azért, mert csökkenti a magas vérnyomást és a vér koleszterinszintjét is, amivel általában a szívbetegségek kockázatát is csökkenti. És hogy ez miért jó hír? Mert a szívbetegségek az utóbbi néhány évben világszerte vezető halálokká nőtték ki magukat.

Dr. Zhen-Y Chen elmondta, vizsgálatukat mindenképpen áttörésnek tartják, ezt megelőzően ugyanis még senkinek nem sikerült ilyen átfogó és teljes képet kapnia a kapszaicin emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. Hozzátette, az eredményektől függetlenül nem javasolja, hogy ennek hatására most bárki mértéktelen erős paprika evésébe kezdjen. Az egészséges diéta ugyanis az egyensúlyon alapszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik