Bár elsőre furcsának tűnhet, a hínárból készült pirítósnak pontosan ugyanolyan íze van, mint a fehér kenyérnek, sőt, még kinézetre is pont olyan – csak a színében lehet felfedezni némi zöldes árnyalatot. Hogy akkor mi a különbség? Az erre vonatkozó vizsgálat szerint a hínárpirítós egészségesebb.
Kifejezetten fogyókúrázóknak készítik, mert a hínár miatt hamarabb kialakul a teltségérzés, így azok, akik rendszeresen ezt eszik, a nap hátralevő részében 179 kalóriával kevesebbet esznek, mint a többiek. Vagyis olyan hatása van, mintha valaki naponta fél órát futópadon futna. De nem csak emiatt érdemes kipróbálni: a hínár – csakúgy, mint szárazföldi társai – a Sheffield Hallam Egyetem kutatói szerint remek ásványi anyag és rostforrás, sós ízének köszönhetően pedig remekül kiváltja a sót és annak egészségre káros hatásait is.