Élet-Stílus

Anyu főztje jobb

A brit férfiak háromnegyede már veszekedett is emiatt a feleségével.

A téma nem éppen az ebédlőasztal mellé való, de mindenképpen érdemes beszélni róla, már csak azért is, mert érdekes: egy tévécsatorna megbízásából végzett felmérésből az derült ki, hogy a férfiak egy része jobban szereti édesanyja főztjét, mint a párjáét.

Legalábbis Nagy-Britanniában biztos, ahol a megkérdezett 2000 férfi 55%-a válaszolta azt, hogy ha választania kellene, akkor édesanyja főztje mellett voksolna. Hogy mégis miért? Erre is volt magyarázatuk, méghozzá az, hogy anyjuk – meglátásuk szerint – sokkal több időt és nagyobb gondot fordított az étel elkészítésére, míg párjuk hajlamos előre elkészített, rendelt vagy fagyasztott ételeket az asztalra tenni.

A többség véleményét ráadásul nem is rejti véka alá: 75%-uk elismerte, hogy tett már megjegyzést felesége főztjére és emiatt nem egyszer előfordult már, hogy veszekedés robbant ki otthon. Hogy a hisztit elkerüljék, a férjek egy része titkolózik: a feleségük tudta nélkül vissza-visszajárnak a szülőkhöz ebédre vagy épp vacsorára. Sőt, akad olyan is, aki édesanyja által készített ételeket visz magával haza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik