Élet-Stílus

Sztracsatella-parfé

Ennek a nagyszerű édességnek az elkészítéséhez még fagylaltgépre sincs szükség.

Úgy készül, mint a semifreddo, azaz az olaszok népszerű hideg nyalánksága. Alapja tejszínhab, tojássárgás hab, és habbá vert tojásfehérje, amit tovább ízesítek aromás, illatos finomságokkal. Amikor kész, a mélyhűtőbe teszem, de tálalás előtt időben kiveszem, mert amikor esszük, csak egy kicsit szabad jegesnek lennie. Innen ered olasz nevében a „semi” előtag, amely annyit jelent: félig.

A hozzávalók és az elkészítés módja a Stahl.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.