Élet-Stílus

A világ gyerekszemmel

Egy magyar kisfiú is a National Geographic gyerek-fotópályázatának legjobbjai közé került.


A legjobbnak járó díjat a 14 éves Makayla Hayes önarcképe kapta – Fotó: Makayla Hayes

Ahhoz, hogy legalább néhány mozzanat erejéig bepillanthassunk abba, hogyan látják gyermekeink a körülöttük lévő – számunkra már teljesen megszokott – óriási, néha félelmetes, de leginkább furcsa világot, elég ha a kezükbe adunk egy fényképezőgépet, majd egy bögre forró kakaó köré gyűlve együtt megnézzük a végeredményt.

A National Geographic magazin nem bízta a véletlenre, és már évek óta – egész pontosan idén ötödik éve – rendszeresen begyűjti a vállalkozó szellemű és fotóskedvű gyerekek legjobb fotóit, méghozzá egy olyan pályázat keretében, amit csak és kizárólag gyerekeknek hirdetnek meg. A versenyre idén is a világ minden pontjáról – így többek között az Egyesült Államokból, Törökországból, Nagy-Britanniából, Bulgáriából, sőt Magyarországról is – érkeztek a pályamunkák, a szigorú zsűri a határidő leteltével 12 ezer fotóból válogatott.

A nemzetközi nagydíjat egy Illinoisban élő, amerikai kislány, a 14 éves Makayla Hayes kapta, aki egy víz alatt készült “önarcképpel” vette le a zsűrit a lábáról. Bár az abszolút győzelem idén nem sikerült, nekünk magyaroknak is van mire büszkének lennünk: a kiválasztott legjobbak közé ugyanis bekerült a 12 éves Keöves Péter pályamunkája: a kisfiú egy tündéri csendélettel hódította meg az ítészeket.


A legjobbak közé került a 12 éves Keöves Péter képe is – Fotó: Keöves Péter

A 12 legjobb képet ide kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik