Élet-Stílus

Pörgesd fel szexuális életed!

A párkapcsolatokban az első pár intenzív év után gyakran leül a szenvedély - ám ezt nem kell ennyiben hagyni.

Bár gyakran jelennek meg írások arról, hogy az ember valójában poligám lény és ez miért jó, illetve miért kell beletörődni, most inkább egy olyan szakértő tanácsait szeretnénk bemutatni, aki hisz a monogámiában, és még azt is tudja, hogyan lehet az a bizonyos szikrát évek, sőt évtizedek múlva is újra és újra előcsiholni.

Andrew G. Marshall, házassági tanácsadó szerint, ha egy pár csak ritkán szeretkezik, az sebezhetővé teszi a párkapcsolatát, hiszen a szexuális szükséglet nem tűnik el. Ráadásul a szex csodálatos módja annak, hogy tápláljuk a kapcsolatunkat, és még csak nem is az orgazmus a fontos szerinte, hanem a törődés. „Ám ha nem táplálod a kapcsolatodat, meghal, vagy jön valaki más, és majd ő táplálja a párodat – figyelmeztet. – Nem hiszem, hogy az emberek azért válnak el, mert rossz a szexuális életük, de biztos vagyok benne, hogy az is hozzájárul.”

Így gyógyíthatod meg a szexuális életed
– Szabadulj meg a rád nehezedő nyomástól, néhány hétig ne szexelj. Összpontosíts inkább az érintésekre.
– Alakítsatok ki olyan szokásokat, amelyek hozzájárulnak a jó kezdethez, például feküdjetek le egy időben, de az olyan zavaró tényezőket, mint a számítógép és telefon, tartsátok távol a hálószobától.
– A kommunikáció is segít: ha elindulsz lefeküdni, szólj a párodnak, így nem hiszi azt, hogy például csak fürödni indultál.
– Ha gyermeketek van, legyen zárható a háló ajtaja. Ha attól tartasz, hogy meghallhatnak, kapcsoljatok be zenét.
– Ne várjátok meg, míg kedvetek lesz hozzá, a szexnek nem kell spontánnak lenni. tervezzétek meg.
– Beszéljetek róla – de csak óvatosan, mert gyakran torkollik kritizálásba a szexről való beszélgetés. Helyette inkább azt mondjátok el egymásnak, ami jó a szexuális életetekben, amit a legjobban élveztetek korábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik