Élet-Stílus

Pippa Middleton már nem trendi

Ég veled ajak- és szemceruza, felejtsük el a hibátlanságot ígérő alapozókat is. Idén szépséghiba nélkül nem lehetsz tökéletes!

Vége a tökéletesen megkomponált frizurák korának, a pontosan megrajzolt kontúroknak, helyettük a kócos haj, az elkenődött szemfesték és nedves hatású ajkak hódítanak. Az „épp hazaértem a partiról” kinézet a menő, nem pedig a „most indulok partizni”, jelentette ki Terry Barber, a MAC Cosmetics művészi makeup igazgatója. „A tökéletesség kissé unalmas lett:”


Charlize Theron visszafogott, természetes sminkje irányadó
– fotó: Northfotó

Ez egyébként biztató trend, hiszen így a folyton időhiánnyal küszködő nők divatosak lehetnek akkor is, ha reggel az ágyból kiugorva már a kávéra alig jut idő. Mit tehet viszont az, aki megszokásból hibátlanra sminkeli magát? Szerencsére kéznél van az ujjunk: a szemceruza kemény vonalát finom mozdulatokkal el tudjuk kenni, ahogy a rúzst is puhíthatjuk az ujjbegyünkkel, hogy olyan hatású legyen, mintha most szopogattunk volna el – persze nagyon szexisen – egy nyalókát. Ezt a hatás akkor érjük el a legjobban, ha az ajkunk közepén a legerősebb az árnyalat, ami a száj sarkai felé a „semmibe vész”.


Pippa Middleton ugyan úgy néz ki, mint aki épp partizni volt, de vastagon
körberajzolt szeme egyáltalán nem trendi – fotó: Northfotó

Bár átugortok az alapozást, ne feledkezzünk meg róla: a bőrünket sem kell hibátlanra vakolni, elég egy kis korrektor a szem alá, elfedni a feltűnőbb hibákat és kész is az alap. Sötét színű rúzshoz viszont varázsoljuk ragyogóvá az arcbőrünket! A szempillaspirál elhagyásával is hangsúlyozhatjuk az „épp az ágyból kászálódtam ki” megjelenésünket, vagy kipróbálhatunk hajunkhoz illő világos barna, vörös vagy szőke árnyalatot.

Egyébként a sminkszakértők szerint lassan a füstös hatású szemek is kimennek a divatból, de legalábbis jóval lágyabbá válik a megjelenésük köszönhetően a fémes szemhéjporoknak. Egy biztos: el kell felejteni a szemek körberajzolását, ha nem tudunk lemondani a szemceruzáról, a külső sarkokból legfeljebb a szembogarunk magasságáig húzzuk meg a vonalat, amit aztán kézzel puhíthatunk.


Jessica Alba haja a tökéletes “nem megcsinált”
alkalmi frizura iskolapédája
– fotó: Northfotó

A legmeglepőbb irányzat, ami a hajat illeti, hogy egyáltalán nem trendi a napi hajmosás. A frizura persze attól még legyen ápolt és ragyogó, de minél egyszerűbb is: egy copf, a fejtetőnkre lazán feldobott konty tökéletesen megteszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik