Élet-Stílus

Művészi minikert akár a 6. emeletre is

Ki ne vágyna a természet érintéséről - és akkor sem kell lemondanunk róla, ha életünk jó részét betonfalak és acélszerkezet között töltjük.

A zöld terek, a növények, egyáltalán az élővilág egyre jobban kiszorul az életünkből. Sokan akkor látják egy élet születését utoljára, amikor alsó tagozatosként babot csíráztatnak egy vattadarabon. Emlékszel még rá, milyen érzés volt figyelni a növekvő növénykét? Most újra átélheted ezt az érzést, egy neves japán művésztől merítve az ötletet, amely ráadásul az újra- vagy továbbhasznosítás iskolapéldája is. Koshi Kawachi ugyanis megunt képregényeket fogott és varázsolt minifarmokká. Ha nálad éppen nincs egyetlen manga kötet sem, egy régi telefonkönyv is épp úgy megteszi.


A fejlődő növény életet visz akár a panelba is

A damillal, vékony fonallal összekötözött könyvet állítsd egy tálcára vagy edénybe, a tetejét szór meg magvakkal (például kiváló a retek, káposzta, lucerna, vöröshere stb.), majd öntözd meg jó alaposan. A minikerted helyezd olyan helyre, ahol a csírázó növénykék elegendő fényhez és megfelelő hőmérséklethez jutnak majd. Néhány nap, és máriselkezdődik a csoda!

Koshi Kawachi megtanít más szemmel nézni
A sokoldalú tokiói művész számos kiállítással büszkélkedhet, munkái eljutottak még Új Zélandra is. Alkotásiban központi szerepet kap a pazarlás, illetve az újrahasznosítás kérdésköre, de például az ételek is. Készített egy olyan Buddha szobrot, amely egy népszerű japán rágcsából épült, de került ki a keze alól ehető „gyémántgyűrű” a pillanat szerelmeseinek. A honlapján meg tudod nézni alkotásait>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik