Élet-Stílus

Művészi minikert akár a 6. emeletre is

OAM
OAM

2012. 01. 17. 13:10

Ki ne vágyna a természet érintéséről - és akkor sem kell lemondanunk róla, ha életünk jó részét betonfalak és acélszerkezet között töltjük.

Korábban a témában:

A zöld terek, a növények, egyáltalán az élővilág egyre jobban kiszorul az életünkből. Sokan akkor látják egy élet születését utoljára, amikor alsó tagozatosként babot csíráztatnak egy vattadarabon. Emlékszel még rá, milyen érzés volt figyelni a növekvő növénykét? Most újra átélheted ezt az érzést, egy neves japán művésztől merítve az ötletet, amely ráadásul az újra- vagy továbbhasznosítás iskolapéldája is. Koshi Kawachi ugyanis megunt képregényeket fogott és varázsolt minifarmokká. Ha nálad éppen nincs egyetlen manga kötet sem, egy régi telefonkönyv is épp úgy megteszi.


A fejlődő növény életet visz akár a panelba is

A damillal, vékony fonallal összekötözött könyvet állítsd egy tálcára vagy edénybe, a tetejét szór meg magvakkal (például kiváló a retek, káposzta, lucerna, vöröshere stb.), majd öntözd meg jó alaposan. A minikerted helyezd olyan helyre, ahol a csírázó növénykék elegendő fényhez és megfelelő hőmérséklethez jutnak majd. Néhány nap, és máriselkezdődik a csoda!

Koshi Kawachi megtanít más szemmel nézni
A sokoldalú tokiói művész számos kiállítással büszkélkedhet, munkái eljutottak még Új Zélandra is. Alkotásiban központi szerepet kap a pazarlás, illetve az újrahasznosítás kérdésköre, de például az ételek is. Készített egy olyan Buddha szobrot, amely egy népszerű japán rágcsából épült, de került ki a keze alól ehető „gyémántgyűrű” a pillanat szerelmeseinek. A honlapján meg tudod nézni alkotásait>>
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.